+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Temat: pomocy!! sposoby na sen ???

Member

pomocy!! sposoby na sen ???

Witam, od tygodnia nie mogę spać. Cały dzień pracuje i po pracy naprawde jestem zmęczona. Oczy mi sie same zamykają, więc sie kłade, gdy tylko położe się do łożka nagle sen przechodzi. Męczę sie całą noc, zasypiam gdzies dwie godziny przez zadzwonieniem budzika, póżniej cały dzien w pracy nie mam siły funkcjonować i jestem strasznei zmeczona. (i w dzień nie spie) Najpierw piłam mleko zeby zasnąć nie pomogło, pozniej tabletki na sen to w pracy chodzilam nie przytomna gorzej niż po tych dwoch godzinach spania. Błagam pomóżcie macie jakieś sposoby na sen ?? chociaz niech jedną noc się wyspie. Pozdrawiam wyspanych.

Junior Member

Odp: pomocy!! sposoby na sen ???

hejka, no to masz problem i to spory, ja tak samo nie moglam spac w nocy. odraczam ci brania tabletek na sen bo po nich jest jeszcze gorzej tak jak ty mowisz ze bylas bardziej nieprzytomna niz bys nie spala cala noc. ja po prostu probuje jeszcze bardziej zmeczyc organizm czyli mi pomagaja zakupy w centrach, ten zaduch i pedzacy ludzie doprowadzaja mnie ze nie mam sily na nic. gdy wracam do domu od razu chce mi sie spac, moze to jets balanlne ale przy odwiedzaniu centrach handlowych szybko sie mecze ;P moze i tobie poskutkuje a jak wymeczenie organizmu mimio pracy zawodowej i np, sprzatania domu czy tak ja mnie mecza zakupy nie pomoze to wtedy powinnas zglosic sie do lekarza on ci przepisze jakies tabletki, sama na wlasna reke nie masz co zadnych brac bo kazdy ma inny organizm i na kazdego inaczej dzialaja pozdro

Junior Member

kiedys kupila moja mama taki balsam do smarowania twarzy z oriflame wlasnie on byl do spania,nie pamietam o co w nim chodzilo czy zapach czy wlasciwosci mial jakies w skladzie usypiajace,ale nie wiem czy jej w koncu pomogl,mowila,ze tak ale to raczej dzialalo na psychike niz na sen ja jestem zwolenniczka ,a zarazem wiem,ze sie sprawdza zmeczyc sie przed snem,albo isc na spacer pomaga w 100%

Junior Member

Kurczę, jest dużo sposobów, przede wszystkim są leki na bezsenność, ale ważne jest żebyś wiedziała, że nie wolno ich stosować dłużej niż jest to napisane na ulotce. Ja kiedyś miałam poważne problemy z bezsennością i brałam na to Imovane który na początku pomagał, ale po 3 latach (a powinno się go stosować 4 tyg. Max – co było dla mnie kiedyś nieważne) pojawiły się masakryczne efekty uboczne, depresja, nadwrażliwość na hałas taka że słyszałam wszystko o 10 razy silniej, palpitacje serca, wrażenie że za chwilę umrę itp. Pomógł mi przy wyjściu z uzależnienia bioenergoterapeuta z Torunia (pan Krzysztof). Teraz gdy czasem nie mogę zasnąć piję fajną herbatę na sen – Bedtime firmy YogiTea, i pomaga.
    Ostatnio edytowane przez esiulka87 ; 24-10-2011 o 09:29
    Nic nie może przecież wiecznie trwać.

Mi lekarz przepisał afobam - pomogło

Junior Member

Takie lei mogą uzależniać, więc to już raczej w ostateczności. Spróbuj się bardziej zmęczyć przed snem, ja po seksie śpię jak kamień.

Junior Member

Mam sposób nienawodny i bez chemii Trzeba cały czas myśleć o jakieś rzeczy, sytuacji. Wyobrażam sobie jakąś krótką historyjkę którą powtarzam np żeby była lepsza i szybko mój mózg nie może wytrzymać i zrezygnowany zasypia. Najlepiej jakaś miła sytuacja bez specjalnych akcji, poczucia zagrożenia itp.

Member

Koniecznie idź do lekarza, powinien sprawdzić dla czego nie mozesz spać i zapisze coś na bezsenność, albo będzie drążył temat dalej, ale to jest ważna sprawa, wyczerpanie organizmu na pewno zacznie dawać o sobie znać prędzej czy później.

Member

melissa,lub tabletki melatonina

Junior Member

Wydaje mi się, że jesteś notorycznie spięta. Tez tak miałam jakiś czas temu. Ale spróbowałam jogę, a później medytację - wystarczyło 20 minut dziennie, żeby dobrze się zrelaksować!

Junior Member

Jedź na wakacje, ja nie wyjechałam nigdzie na urlop od pięciu lat i mam stres mnie zjada żywcem. Między innymi mam problemy ze snem. Ja od tygodnia wertuję katalogi biur podróży i usiłuję coś wybrać. Kuszą mnie wakacje na Majorce z oferty Almatura.

Junior Member

A spróbuj na przykład przestawić łózko albo przynajmniej zamienić miejscami głowę z nogami. Jak się przeprowadziłam jakiś czas temu do nowego mieszkania, to miałam podobnie. nawet jak już wreszcie zasnęłam, to milion razy w nocy swie budziłam, rano 2h przed budzikiem mi sie juz supelnie nie chciało spać a jak próbowałam dospać, to przesypiałam ten budzik. No i kooleżanki w pracy poradziły przestawić łóżko albo się właśnie przekręcic - i pierwszej nocy pomogło! przespałam ciągiem ok 6-7h pierwszy raz od przeproawadzki, czyli po miesiącu. spróbuj może pomoże i obejdzie się be faszerowania się lekami...

Junior Member

a mi nic nie pomaga. jak już czasem się zdarzy, że śpię nawet całą noc i nic mnie nie budzi, to NGIDY nie mogę wstać wtedy, kiedy sobie zaplanuję. albo przed budziekiem własnie i potem nie mogę wstać albo w ogóle budzika nie słyszę i śpię zamist do ósmej np. do 11... :/

Junior Member

ja też już nie wiem, co robić. przestawiałam łóżko, śpię w stoperach i próbowałam nawet w takiej masce na oczy (ale mi to głowę uciska, takie mam wrażenie). wszystko właśnie po przeprowadzce. NIC nie pomaga. nie wiem, co jest grane... może mam duchy w domu, sama już nie wiem, co myśleć. wiem tylko, że kolejną noc spałam może ze 3h, a organizm coraz gorzej to znosi...

Junior Member

A może spróbuj przewietrzyć sobie pokój przed snem albo np. wyjść na jakiś spacer wieczorem? Próbowałaś?

+ Odpowiedz na ten temat

Uprawnienia