zafundować sobie zabieg w salonie ayurveda center w warszawie peeling i masaż stopy wyglądają pieknie.
Helo!
Mam problem z suchymi stopami. Nie ma co ukrywać, trochę je zaniedbałam przez zime i to pewnie dlatego. Mam bardzo szorstki pięty - są twarde, nieprzyjemne w dotyku...Niby kupiłam peeling do stóp, robiłam go dwa razy i guzik. mam też krem do stóp z orfilame, nawilżający, od tygodnia smaruje codziennie i też bez rewelacji.
Co zrobić, żeby były miękkie??? Szczególnie chodzi o pięty, bo to aż strach założyć teraz sandały...Myślicie, że jest sens kupić maseczki na stopy??? Rzeczywiście nawilżają???
zafundować sobie zabieg w salonie ayurveda center w warszawie peeling i masaż stopy wyglądają pieknie.
Spróbuj sobie kupić kosmetyki z lanoliną. Ona najlepiej nawilża i jest naturalna. Na aanatural.pl można dostać kosmetyki naturalne marki Merino z Nowej Zelandii, właśnie między innymi na bazie lanoliny. Te do stóp są dedykowane nawet diabetykom, którzy często mają problemy z pękającą na piętach skórą. Jak to Cię nie nawilży to już nie wiem co![]()
Polecam krem do stóp z Ziaji, taki pomarańczowy. Używam go tylko raz w tygodniu, po pedicurze i stopy mam dosyć gładkie przez dłuższy czas. Lepiej byłoby go pewnie częściej używać, ale mi się nie chce.![]()
Hej,
Ja co dwa dni używam pumeksu podczas prysznicu, a po wytarciu stóp, wcieram w nie balsam No 36 do stóp z kwasami owocowymi AHA, szałwią lekarską i alantoiną. Do kupienia za ok. 5zł Bardzo mi pomógł, bo też miałam problem pękających pięt.
Potraktowanie stóp pumeksem, później peelingiem i kremem faktycznie daje rezultaty, ale to trzeba robić regularnie. Dobrze też iść na jakiś zabieg np parafinowy. Według mnie masaże też pozwalają na zmiękczenie naskórka, poprawiają krążenie i pozwalają na szybszą regenerację. Można też korzystać z takich domowych masażerów http://www.electro.pl/produkt-MPM_PR...37319,187.html,relatywnie nie są drogie a się przydają.
Mam masażer ale przyznam ci się, że rzadko z niego korzystam.
Ja na swoje stopy mam zawsze podobne metody. Przede wszystkim najpierw moczę je w wodzie z solą do stóp. Potem ścieram tarką albo pumeksem stary i suchy naskórek. Na koniec smaruje stopy kremem nawilżającym i czekam aż dokładnie wsiąknie. A przed nałożeniem butów psikam je dezodorantem odświeżający. A w całym tym zabiegu pomaga mi Dr Stopa-te kosmetyki są rewelacyjne po prostu!
trzeba odpowiednio często zluszczać zrogowaciały naskórek, i nawilżać,
Codziennie nie zawsze jest czas, jak stosuję się do powyższych zasad chociaż raz w tygodniu to widzę różnicę i można pozbyć się zrogowaceń. Jeśli chodzi o kosmetyki to bywa różnie, bardzo różnie nie mam jeszcze ulubionych. Najczęściej wybieram właśnie krem nawilżający, peeling i np. sól szałwiową do stóp. Ostatnio krem z rossmanowej serii kupiłam, niezły i promocja była. A peeling który polecicie dziewczyny? Z Dr stopy to cała seria kosmetyków do stóp, któraś jeszcze z was stosowała? Pumeks oczywiście naturalny tak? Czy bez różnicy?
Ja mam bardzo fajny krem flosleka dr. Stopa :-)
Robie sobie tez kąpiele w soli tez z tej serii
ja mam sól z szałwią![]()