+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Temat: Chce sie zdrowo odzywiac!!

Junior Member

Chce sie zdrowo odzywiac!!

Witaaajcie wiosennie!!

A więc kochane postanowilam zaczac zdrowo sie odzywiac! Naogladalam sie tyyle programow ostatnio w TV na ten temat, ze postanowilam i ja to zrobic! Moje odzywianie sie wczesniejsze nie bylo zbytnio zdrowe chyba.. wcinalam slodyczy tyle ile mialam ochoty, napoje gazowane, obiadek czasami - nie chcialo sie robic, zero ruchu oprocz pojscia do sklepu..na druga strone ulicy.. A więc od czego powinnam zaczac? Zdrowe ozdywianie czyli jakie? Podkreslam ze nie chce schudnac tylko zaczac zdrowo sie odzywiac. Chce zadbac o forme, o zdrowie. Wypowiedzcie sie na ten temat! A moze mam szczescie i ktoras tez zaczela sie zdrowo odzywiac? Mysle co tutaj do tego zdrowego odzywiania dolozyc..Owoce, herbatki, warzywa, miesko gotowane lub na parze, woda niegazowana...hmm

czekam na wasze radyyyy!!

Member

Member

Odp: Chce sie zdrowo odzywiac!!

Jedz 4,5 posiłkow dziennie w niewielkich ilosciach, ogranicz slodycze, alkohol. Nie pal papierosow.

Member

Pij dużo wody, ze 2 litry dziennie.

Member

W dzisiejszych czasach nie da rady sie zdrowo odżywiać...Wszystko ma szkodliwe substancje...Mozesz jedynie jesc produkty ktore maja mniej tych substancji...Po pierwsze odrzuc chipsy, fastfood i kolorowe najpoje..To jest juz duzo...

Member

Jestem wielką fanką zdrowego odżywiania.Mam swoje zasady, którymi też uczulam moją rodzinę.zero coli, fast-foodów, słodzonych i gazowanych napojów, zero soli, gotowanie na parze.moje dzieci bardzo lubią takie jedzonko.jak będą starsze pewnie spróbują inności, ale przynajmniej chcę im dać dobrą naukę i zdrowy start

Junior Member

owoce, warzywa dużo niegazowanej wody

Bardzo ważnym elementem są też pełnoziarniste produktu zbożowe, moim zdaniem zyskują też na smaku, gdy wykorzystywane jest całe ziarno przy ich produkcji, polecam zwłaszcza pełnoziarniste makarony Lubelli.

Cytat Napisał mloda87 Zobacz post
    Witaaajcie wiosennie!!

A więc kochane postanowilam zaczac zdrowo sie odzywiac! Naogladalam sie tyyle programow ostatnio w TV na ten temat, ze postanowilam i ja to zrobic! Moje odzywianie sie wczesniejsze nie bylo zbytnio zdrowe chyba.. wcinalam slodyczy tyle ile mialam ochoty, napoje gazowane, obiadek czasami - nie chcialo sie robic, zero ruchu oprocz pojscia do sklepu..na druga strone ulicy.. A więc od czego powinnam zaczac? Zdrowe ozdywianie czyli jakie? Podkreslam ze nie chce schudnac tylko zaczac zdrowo sie odzywiac. Chce zadbac o forme, o zdrowie. Wypowiedzcie sie na ten temat! A moze mam szczescie i ktoras tez zaczela sie zdrowo odzywiac? Mysle co tutaj do tego zdrowego odzywiania dolozyc..Owoce, herbatki, warzywa, miesko gotowane lub na parze, woda niegazowana...hmm

czekam na wasze radyyyy!!
    Witaj
    Zbierz powyższe rady. Dołącz przynajmniej 5 porcji warzyw, owoców dziennie. Połącz to wszystko z większym ruchem i na pewno będziesz czuła się lepiej.
    To oczywiście jest remat rzeka, ale na początek wystarczy
    Pozdrawiam
    EP

Junior Member

Cytat Napisał Maggie Zobacz post
    Jedz 4,5 posiłkow dziennie w niewielkich ilosciach, ogranicz slodycze, alkohol. Nie pal papierosow.
    dużo warzyw i owoców pij dużo wody

Cytat Napisał hinata Zobacz post
    dużo warzyw i owoców pij dużo wody
    Witaj ponownie.
    Co nowego z Twoim odżywianiem: Zmieniłaś choć trochę dietę?. Jest jesień, wysyp warzyw. 5 porcji dziennie warzywa i 2 razy owoce. Przy czym warzywa, to nie plasterek położony na kanapkę, tylko porcja to jedna sztuka. Dodaj jeszcze to co mówiłam i początek z głowy
    Pozdrawiam

Member

Tylko może zamiast wody warto pić teraz herbatki rozgrzewające, czerwoną, zieloną - one wspomagają zdrową dietkę

Member

hej.
    JEstem nowa na forum wiec sie przedstawie
    Ola jestem. studiuje turystyke zdrowotna a potem mam zamiar isc na dietetyke, baaaardzo mnie interesuje ten kierunek.

z checia poczytam wasze propozycje

Junior Member

Cytat Napisał dana Zobacz post
    W dzisiejszych czasach nie da rady sie zdrowo odżywiać...Wszystko ma szkodliwe substancje...Mozesz jedynie jesc produkty ktore maja mniej tych substancji...Po pierwsze odrzuc chipsy, fastfood i kolorowe najpoje..To jest juz duzo...
    Tak, jeśli ktoś się nie zaszyje 500 km od cywilizacji i nie będzie sobie hodował ekokrówek, ekokurek i ekopomidorków, to pozostaje tylko wybierać tzw. mniejsze zło. Tak teraz wygląda zdrowe odżywianie. :/

Junior Member

żeby mieć pojęcie o zdrowym odzywianiu tzreba mieć jakąs wiedze ja poelcam wybrać się na kurs - http://www.kursykulinaria.pl/dietetyka,8.html
    Sama mam problem z jelitami, ponieważ mam zespół jelita drażliwego i w sumie chyba nie ma takiego skłądnika, którry w jakimś stopniu, by mi nie szkodził, dlatego wybrałam się na kurs, żeby troszkę się dowiedzieć jak mogę sobie pomóc
    teraz schudłam już prawie 5 kg i czuję się o niebo lepiej, polecam

+ Odpowiedz na ten temat