Witaaajcie wiosennie!!
A więc kochane postanowilam zaczac zdrowo sie odzywiac! Naogladalam sie tyyle programow ostatnio w TV na ten temat, ze postanowilam i ja to zrobic! Moje odzywianie sie wczesniejsze nie bylo zbytnio zdrowe chyba.. wcinalam slodyczy tyle ile mialam ochoty, napoje gazowane, obiadek czasami - nie chcialo sie robic, zero ruchu oprocz pojscia do sklepu..na druga strone ulicy.. A więc od czego powinnam zaczac? Zdrowe ozdywianie czyli jakie? Podkreslam ze nie chce schudnac tylko zaczac zdrowo sie odzywiac. Chce zadbac o forme, o zdrowie. Wypowiedzcie sie na ten temat! A moze mam szczescie i ktoras tez zaczela sie zdrowo odzywiac? Mysle co tutaj do tego zdrowego odzywiania dolozyc..Owoce, herbatki, warzywa, miesko gotowane lub na parze, woda niegazowana...hmm
czekam na wasze radyyyy!!
Jedz 4,5 posiłkow dziennie w niewielkich ilosciach, ogranicz slodycze, alkohol. Nie pal papierosow.
Pij dużo wody, ze 2 litry dziennie.
W dzisiejszych czasach nie da rady sie zdrowo odżywiać...Wszystko ma szkodliwe substancje...Mozesz jedynie jesc produkty ktore maja mniej tych substancji...Po pierwsze odrzuc chipsy, fastfood i kolorowe najpoje..To jest juz duzo...
Jestem wielką fanką zdrowego odżywiania.Mam swoje zasady, którymi też uczulam moją rodzinę.zero coli, fast-foodów, słodzonych i gazowanych napojów, zero soli, gotowanie na parze.moje dzieci bardzo lubią takie jedzonko.jak będą starsze pewnie spróbują inności, ale przynajmniej chcę im dać dobrą naukę i zdrowy start![]()
owoce, warzywa dużo niegazowanej wody
Bardzo ważnym elementem są też pełnoziarniste produktu zbożowe, moim zdaniem zyskują też na smaku, gdy wykorzystywane jest całe ziarno przy ich produkcji, polecam zwłaszcza pełnoziarniste makarony Lubelli.![]()
Witaj ponownie.
Co nowego z Twoim odżywianiem:Zmieniłaś choć trochę dietę?. Jest jesień, wysyp warzyw. 5 porcji dziennie warzywa i 2 razy owoce. Przy czym warzywa, to nie plasterek położony na kanapkę, tylko porcja to jedna sztuka. Dodaj jeszcze to co mówiłam i początek z głowy
Pozdrawiam![]()
Tylko może zamiast wody warto pić teraz herbatki rozgrzewające, czerwoną, zieloną - one wspomagają zdrową dietkę
hej.
JEstem nowa na forum wiec sie przedstawie
Ola jestem. studiuje turystyke zdrowotna a potem mam zamiar isc na dietetyke, baaaardzo mnie interesuje ten kierunek.
z checia poczytam wasze propozycje
żeby mieć pojęcie o zdrowym odzywianiu tzreba mieć jakąs wiedzeja poelcam wybrać się na kurs - http://www.kursykulinaria.pl/dietetyka,8.html
Sama mam problem z jelitami, ponieważ mam zespół jelita drażliwego i w sumie chyba nie ma takiego skłądnika, którry w jakimś stopniu, by mi nie szkodził, dlatego wybrałam się na kurs, żeby troszkę się dowiedzieć jak mogę sobie pomóc
teraz schudłam już prawie 5 kg i czuję się o niebo lepiej, polecam![]()