+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Temat: Depilator = bóóóól!!!

Junior Member

Depilator = bóóóól!!!

Witajcie!

Od lat uzywam maszynek jednorazowych do depilacji nóg, jakos mi to nie przeszkadzalo i nie bolało to najwazniejsze Ale odkad mam wiele na glowie nie usmiecha mi sie co drugi dzien machac maszynka wieczorem jak juz marze tylko o polozeniu sie spac..

Przelamalam sie i namowilam meza na zakup depilatora panasonic, napalilam sie jak nie wiem co...raz na 3-4 tygodnie golenie, super sobie mysle!! Moja uciecha nie miala konca dopoki nie poszlam do lazienki, wlaczam moj sprzet i zonk..!! Ból nie milosierny i nie do zniesienia, bynajmniej dla mnie, normalnie rozczarowanie takie wieeeelkie!!
    A gdzie moja usmiechnieta buzia jak kobiet w reklamach ktore depiluja sobie nóżki z usmiechem na ustach i jeszcze rozmawiaja, piją kawkę?!
    Kurcze rozczarowalam sie bo to straszny ból albo ja zle to robie ze mnie tak boli!!

Kochane czy depilacja depilatorem musi tak bolec?? Nie ma jakis sposobow zeby to byla przyjemnosc a nie katorga!?

Odp: Depilator = bóóóól!!!

Pierwsze kilka razy boli, ale później boli już duuużo mniej

Ja sama nie moge sie przekonac z tego samego powodu...:/ może z czasem faktycznie mniej boli?

na poczatku zawsze boli jakies kilka razy ale potem podchodzi to głoadko orzynajmiej ja tak miałam ze pierwsze 4 razy masakra az płakałam:P:P a teraz 10 min i zakonczone

Member

Niestety na początku boli,ale trzeba być cierpliwym z czasem już nie będzie to taka męczarnia. Ale powiem,że warto używać depilator,zawsze na dłużej ma się spokój,a jednorazówki nie są zbyt przyjemne,przynajmniej dla Mnie.
    Życzę cierpliwości ;-)

Member

ja tez tak mialam... i depilator lezy w szufladzie :P

Senior Member

Boli tylko przez kilka goleń, potem skóra przyzwyczaja się do tego. Ja kiedyś depilowałam sobie pachy i przyzwyczaiłam się! :-) Ale jakiś czas temu wróciłam do maszynki jednorazowej, bo żeby wydepilować depilatorem to włosy muszą być dość długie i weź tu chodź z takimi włochami pod pachą :-)

Member

Mnie też bolało na początku, później da się przyzwyczaić do tego uczucia. Można też mieć depilator ze specjalną nakładką chłodzącą skórę. Ja zastawiam się czy nie zainwestować w taki z brauna wet&dry http://www.electro.pl/produkt-BRAUN_...02485,192.html Można go używać pod wodą albo z jakims specjalnym żelem co ułatwia depilację no i zmniejsza ból.

Member

Po pierwsze na początku zawsze boli, a potem mniej i mniej bo włoski są cieńsze i słabsze, a wyrasta ich coraz mniej. Ja golę sobie nogi, okolice bikini i pachy depilatorem, jakoś idzie, ale żeby złagodzić możesz używać do golenia tych nakładek masujących jeśli depilator jest w nie wyposażony, możesz zimnym ręcznikiem albo często do depilatora dają taki jakby woreczek z żelem i się go schładza w zamrażarce i najpierw okłada miejsce golenia, albo są spraye chłodzące, ale trzeba się przyzwyczaić, bo te wszystkie dodatki tak naprawdę niewiele dają.

Junior Member

Ja się nie mogę przemóc. Boli, szczypie no nie daje rady wolę plastry.

Junior Member

Według mnie jest to indywidualna sprawa - dlatego każda z nas korzysta z innych metod, a nie wszystkie z tej samej

Ja stosowałam lodową nakładkę i nawet trochę działała, w tym momencie już nie używam, bo włoski zrobiły się za słabe i wrastają za mocno. Irytuje mnie to, więc nie uzywam tylko stosuje maszynkę.

Member

Ja nigdy nie stosowałam tych nakładek bo wydaje mi się to pic na wodę, nie widziałam różnicy

No właśnie później gdzieś ją zgubiłam i robiłam bez i nie odczułam żadnej różnicy, jeśli była to niewielka

+ Odpowiedz na ten temat

Uprawnienia