Wg mnie twarz powinno się myć specjalnymi żelami oczyszczającymi ( ja używam taki z Nantesa z linii Clean&Fresh, bo mam tłustą cerę). Po prostu go nakladam i zmywam wodą. więc nie myje samą wodą tylko z żelemTu znalazłam artykuł na temat tego żelu, którego używam: http://modowo.pl/swieza-cera-latem-to-mozliwe
Potem tonik, kremik i już
co jakiś czas można też stosować peelingi, one fajnie otwierają pory i pomagają innym kosmetykom dobrze pielęgnować twarz. Także myślę, że to wystarcza. A po żelu czujesz jeszcze większą świeżość niż po samej wodzie, a nie kleisz się jak po samym toniku
![]()

Powinno się używać kosmetyków do demakijażu a potem przemyć np. tonikiem i finito. Jeśli to jest najlepsze to też dla mnie.
I spróbowałam przez kilka dni nie myć buzi wodą. I stwierdzam, że to okropne, obrzydliwe uczucie nie mieć dokładnie wodą umytej twarzy. Czułam się ciągle brudna i lepiąca. Chyba robiłam coś nie tak albo ten sposób nie jest wcale taki najlepszy
Odpowiedź z Cytatem
Tu znalazłam artykuł na temat tego żelu, którego używam:
co jakiś czas można też stosować peelingi, one fajnie otwierają pory i pomagają innym kosmetykom dobrze pielęgnować twarz. Także myślę, że to wystarcza. A po żelu czujesz jeszcze większą świeżość niż po samej wodzie, a nie kleisz się jak po samym toniku