Moja mama też ma ten problem, ale w bardzo niewielkim stopniu. Nawrót miała tylko raz, i to mały, teraz ma już spokój. Jej dermatolog mówiła, że ogólnie ta choroba rzadko nawraca, więc chyba jesteś wyjątkowa niestety...
Mam pytanie - dużo osób ma problemy z trądzikiem różowatym i jak sboie radzice z nim?! Od zawsze miałam i mam problemy z suchą skórą i krostami na twarzy...makabra!! Po stosowaniu wielu tabletek, maści, kremów cera zaczela NORMALNIE wygladac...jednak po 2 miesiacach problem wrocil!! Pilnowalam sie w diecie, stosowalam do zalecen lekarza i tak wrocil...nie ze zdwojona sila ale jednak...Jestem ciekaw jak to u was wyglada, cenne rady mile widziane. Nie wiecie czy zabieg u kosmetyczki by pomogl raz na zawsze sie tego pozbyc? Walcze z tym juz tyle lat i nadal nie znalazlam niczego skutecznego na dluzsza mete..
Mieszkam w malutkiej miejscowosci takze dermatolog jest tylko jeden, moze zmienic lekarza na innego w pobliskim miescie?? Co radzicie??
Moja mama też ma ten problem, ale w bardzo niewielkim stopniu. Nawrót miała tylko raz, i to mały, teraz ma już spokój. Jej dermatolog mówiła, że ogólnie ta choroba rzadko nawraca, więc chyba jesteś wyjątkowa niestety...
Niestety nie wiem co to ani jak z tym walczyc. Moze zmienic lekarza...??
Mysle, że to najlepsze rozwiązanie w tym przypadku![]()
www.eAROMA.pl - kosmetyki, perfumy
Witam,
ja miałam problem ale lekarz polecił mi kupić jakiś tam specyfik i podziałałoJak jeszcze masz z tym problemu polecam odwiedzić tradzik rozowaty i tam się dowiesz wszystkiego na temat trądziku. Pozdrawiam Kasia
W przypadku trądziku różowatego bez wizyty u dermatologa się nie obejdzie. Do tego odpowiednie kosmetyki, staranna pielęgnacja i cierpliwość. Wiem, że to wcale nie jest takie łatwe (szczególnie jeśli chodzi o cierpliwość), ale w ten sposób da się pokonać tego "różowego potwora"
Jeżeli pojawiają się wypryski, to ich nie wyciskajcie, bo można tylko pogorszyć sytuację!!!! Żeby przykre niespodzianki na buzi znikały szybciej, polecam preparaty do punktowego stosowania, np. koncentrat roll-on od Sanoflore. Łatwo się go aplikuje, wygląda jak przeźroczysty żel, więc spokojnie możemy go nakładać będąc poza domem, bo nikt nie zauważy, że mamy coś na buzi. Przyśpiesza gojenie i jest bardzo dyskretny - ja go mam zawsze w swojej torebce
No i pięknie pachnie świeżą trawą cytrynową!