Zielona fusiasta krótko parzona, z odrobiną soku z limonki. Prosta, pyszna, rozgrzewa i pobudza.
Drogie koleżanki jesień widać zawitała do nas pełna parą. Robi się coraz zimniej, no niestety taki okres. Ja proponuję na rozgrzanie herbatę. Macie jakieś pomysły na fajne rozgrzewające napoje herbaciane. Ja sama jestem wielka fanką herbat aromatyzowanych na przykład dilmah. A wy jakie pijacie, może dodajecie do nich jakieś specjałyPiszcie o waszych pomysłach i ulubionych smakach
![]()
Zielona fusiasta krótko parzona, z odrobiną soku z limonki. Prosta, pyszna, rozgrzewa i pobudza.
Jako wielka miłośniczka herbaty muszę się z wami podzielić co ostatnio odkryłam. W klubie miłosników dobrej herbaty przeczytałam o dniach herbaty. Wybrałam się ze znajomą do takiej knajpki The Mint w warszawie żeby zobaczyć o co chodzi i powiem wam że było bardzo miło. Dowiedziałam się na przykład że herbatę można łączyć z alkoholem. Wiedzieliście o tym?
Oczywiście, od zarania dziejów istnieje coś takiego, jak herbata z prądem.![]()
Nie no tak ogólnie wiedziałam że można dolać wódkę do herbaty na przykład, ale na tych dniach herbaty to piłam takie drinka prawdziwego na bazie herbaty waniliowej. Sama bym nie wpadła że można to tak połączyć.
Polecam zaparzyć czarna herbatę po kilku minutach dodać 1-2 łyżeczki miodu oraz plastrek cytryny - pyszny napój![]()
Odwiedź Salon kosmetyczny Poznań dla poznanianek i nie tylko.
Litry zielonej herbaty dziennie to też niedobrze, bo ona wypłukuje dużo witam i minerałów, podobnie jak kawa, chociaż faktycznie jest pycha i pobudza.
Dobre są herbatki z lidla np o smaku truskawek z bitą śmietaną![]()
O, wiem, o ktorych mówisz, to jest cała taka seria, ja też miałam niezłą od nich, chyba pomarańczową - intensywny smak i aromat, super![]()
hej ja pije zielona rano czarna w pracy rojbus popołudniu i owocowa na wieczor. i tylko zmieniam smaki.![]()