+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Temat: Herbaty

Junior Member

Herbaty

Drogie koleżanki jesień widać zawitała do nas pełna parą. Robi się coraz zimniej, no niestety taki okres. Ja proponuję na rozgrzanie herbatę. Macie jakieś pomysły na fajne rozgrzewające napoje herbaciane. Ja sama jestem wielka fanką herbat aromatyzowanych na przykład dilmah. A wy jakie pijacie, może dodajecie do nich jakieś specjały Piszcie o waszych pomysłach i ulubionych smakach

Odp: Herbaty

Zielona fusiasta krótko parzona, z odrobiną soku z limonki. Prosta, pyszna, rozgrzewa i pobudza.

Junior Member

Jako wielka miłośniczka herbaty muszę się z wami podzielić co ostatnio odkryłam. W klubie miłosników dobrej herbaty przeczytałam o dniach herbaty. Wybrałam się ze znajomą do takiej knajpki The Mint w warszawie żeby zobaczyć o co chodzi i powiem wam że było bardzo miło. Dowiedziałam się na przykład że herbatę można łączyć z alkoholem. Wiedzieliście o tym?

Oczywiście, od zarania dziejów istnieje coś takiego, jak herbata z prądem.

Junior Member

Nie no tak ogólnie wiedziałam że można dolać wódkę do herbaty na przykład, ale na tych dniach herbaty to piłam takie drinka prawdziwego na bazie herbaty waniliowej. Sama bym nie wpadła że można to tak połączyć.

Junior Member

Polecam zaparzyć czarna herbatę po kilku minutach dodać 1-2 łyżeczki miodu oraz plastrek cytryny - pyszny napój
    Odwiedź Salon kosmetyczny Poznań dla poznanianek i nie tylko.

Junior Member

Cytat Napisał adak Zobacz post
    Polecam zaparzyć czarna herbatę po kilku minutach dodać 1-2 łyżeczki miodu oraz plastrek cytryny - pyszny napój
    uwielbiam herbatę z miodem i cytryną a oprócz tego mogę litrami pić herbatę zielona

Junior Member

Litry zielonej herbaty dziennie to też niedobrze, bo ona wypłukuje dużo witam i minerałów, podobnie jak kawa, chociaż faktycznie jest pycha i pobudza.

Junior Member

Dobre są herbatki z lidla np o smaku truskawek z bitą śmietaną

Junior Member

O, wiem, o ktorych mówisz, to jest cała taka seria, ja też miałam niezłą od nich, chyba pomarańczową - intensywny smak i aromat, super

Junior Member

hej ja pije zielona rano czarna w pracy rojbus popołudniu i owocowa na wieczor. i tylko zmieniam smaki.

+ Odpowiedz na ten temat

Uprawnienia