owoce nawet kilogram jabłka, banany, pomarańcze, grejfurty, winogrona, do tego kanapki z mięsem bez masła i herbata zielona, biała albo zwykła
Dziewczyny doradźcie mi, co powinnam jeść w ciągu dnia i przede wszystkim, jak to zorganizować...chodzi o to, że pracuję w biurze, mam siedzący tryb pracy i nie wiem, co jeść żeby było dobrze. W biurze niestety jest niewiele możliwości, żeby jeść coś, co będzie dietetyczne, albo chociaż lekkie...Jak Wy sobie radzicie?
owoce nawet kilogram jabłka, banany, pomarańcze, grejfurty, winogrona, do tego kanapki z mięsem bez masła i herbata zielona, biała albo zwykła
Czy próbowałyście do pracy zabierać gotowe dania, które można kupić w supermarkecie? Znalazłam takie ostatnio, nazywają się vivanta i są dietetyczne, z warzywami, bez tłuszczu i smaczne. Cenowo również ok. w porównaniu z kateringiem to już na pewno...
Owoce, bułeczki z warzywami i serkami takimi jak serek wiejski... Można sobie na przykład taki serek wiejski przerzucić do miseczki, dodać rzodkiewkę, pomidora, ogórka, czy inne warzywka - i mamy pyszną i pożywną sałatkę![]()
Owoce, warzywa, nabiał, suszone owoce. Jeśli masz mikrofalę w pracy to i jakieś mięsko możesz sobie odgrzać![]()
jesli jest mikrofala to spokojnie nawet obiad możesz przynieśćwtedy łatwiej jest rozplanować ilość i wielkość posiłków w ciągu dnia. jeśli nie ma, to musisz się ratować owocami i warzywami oraz niewielką ilością kanapek
Siły zdobywa się w walce.
Osobiście nie lubię "odgrzewać" w pracy i jakoś tak zwracać uwagę zapachami. Wolę coś co można zabrać i zjeść na zimno jak np sałatkę. A sałatkę można zrobić jaką się chce- lekką od sałaty z dresingiem po np z kurczakiem albo makaronową. Kanapki po kilku miesiącach się nudzą. Zawsze można zabrać jakiś serek, owoce, czy jakieś ciacho.
Skoro w pracy jest mikrofala, to znaczy, że zapachy pewnie nie przeszkadzają, więc śmiało można odgrzewać![]()
Słyszałam o gotowych daniach, które można zabrać z sobą np. do pracy. Wiecie coś o tym?
Ja słyszałam o daniach z firmy Vivanta, znajomi z pracy jedzą to bardzo często, przez co w biurowcu rozchodzi się smakowity zapach![]()
Fajnym pomysłem są gotowe dania do mikrofalówki, ciepłe i pożywne, niestety u mnie w pracy nie mamy jej, więc jestem skazana na zamawianie jedzenia z miasta, albo jedzenie tego co przyniosę z domu
Mi pozostaje jedzenie tego co przyniose z domu, ale staram się, zeby nie były to same kanapki. Zabieram owoce, sałatki i tego typu zdrowe przekąski.
Ja tam do pracy zabieram kanapki i owoce, a w pracy obowiązkowa herbata owocowa![]()
Drogeria Inermis oferuje najnowsze i najlepsze kosmetyki na rynku
Ja sobie robię zwykle kanapkę na śniadanie, sałatkę na drugie śniadanie -bez majonezu raczej: feta lub mozzarella i ulubione warzywa, czasem do tego kurczak, ale zwykle zaleniwa jestem, a na obiad albo coś z poprzedniego dnia, albo jakieś gotowe danie typu lasagne, czy pierogi, tortilla. Tylko mam mikrofalę, więc jest łatwiej, nie wiem jak u Ciebie. Zimą zdarza się "gorący kubek" albo puree z proszku, ale to od biedy, na pewno ani zdrowe , ani lekkie ;p