+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Brak energii

Junior Member

Brak energii

Witam kochane. Ostatnimi czasy jestem całkowicie pozbawiona energii. Po pracy 8 h w biurze nie mam w domu siły na nic;/ Możliwe, że powodem jest złe odżywianie a może coś innego. Czy możecie naprowadzić mnie na jakąś dietę, ćwiczenia, cokolwiek co spowoduje, że po powrocie do domu nie będę chciała tylko spać

Junior Member

Odp: Brak energii

Hej! Nigdy jakoś nie wierzyłam w to że jakaś dieta może pobudzić do życia i dodać energii. Moim sprawdzonym sposobem jest chociaż odrobina aktywności na świeżym powietrzu. Choćby mała przejażdżka rowerem czy chwila na basenie może pomóc w nabraniu wigoru. A od czasu do czasu zafunduj sobie wizytę na saunie albo jakiś masaż co poprawi twoje samopoczucie. Zawsze najgorsze jest podejście że po powrocie do domu czując się zmęczona nie chce ci się już nic zrobić ale jeśli sama siebie przekonasz na wyjście na rower, bieganie czy basen zobaczysz że po powrocie będziesz się lepiej czuła.

Member

Ostatnio staram się jakoś aktywnie spędzac czas, bo po pierwsze nie chce być coraz szersza :P A po drugie uważam ze warto inwestować w zdrowy styl życia, w końcu życie jest jedno i warto dobrze się czuć i dobrze wyglądać

Junior Member

dzięki za rady choć nie ja miałam problem skorzystałam

Junior Member

Krola, a jaki jest ogólnie Twój nastrój? Taki brak energii jest często wynikiem problemów takich jak np. depresja...

Junior Member

Jak jak bywam w takim stanie po prostu kupuje zestaw witamin, naprawdę pomaga.

Member

Witaminy swoją drogą, ale ruch - sport, chociaż jakaś niewielka aktywność fizyczna - to podstawa. Dieta też nie jest bez znaczenia - ja najgorzej się czuję, jak wracam do domu mega głodna i wpierdzielam byle co, byle się najeść. Najlepiej ukladac sobie posiłki tak, żeby nie pożerać od razu połowy lodówki po powrocie do domu.

Junior Member

Szanowni Państwo

Kolorowe produkty z dużą ilością konserwantów, gazowane napoje, kaloryczne słodycze kuszące ze sklepowych półek – racjonalne odżywianie i odpowiedni wybór składników spożywczych to dziś prawdziwe wyzwanie. Tylko nieliczni z nas wiedzą, co i w jakich ilościach jeść, aby nie szkodzić swojemu organizmowi. Wielu z nas wydaje się, że sami jesteśmy w stanie oszacować, jakie produkty mogą nam szkodzić, a które są dla nas zdrowe. Jednak to zadanie nie jest wcale proste. Dietetyka bowiem to specjalistyczny obszar wiedzy, zarezerwowany albo dla pasjonatów, albo dla tych, którzy chcą z nią związać swoją karierę zawodową. Zapotrzebowanie na tego typu fachowców jest spore, a rozpiętość dziedziny bardzo szeroka. Oprócz dietetyki klinicznej, która ma służyć głównie profilaktyce chorób cywilizacyjnych (otyłości, cukrzycy, chorób układu krążenia), leczeniu chorób żywieniowych oraz zapobiegać niedożywieniu, istnieją inne specjalizacje dietetyki – sportowa czy w odnowie biologicznej. Dietetyka to obszar w nauce o żywieniu, który bardzo szybko się rozwija. Na rynku potrzebnych jest coraz więcej specjalistów z tej dziedziny.

Wyższa Szkoła Edukacji Integracyjnej i Interkulturowej w Poznaniu

Moja mama często cierpi na brak energii do życia, a to z powodu anemii. Może brak Ci żelaza? Robiłaś badania krwi?

Member

moj maz mial podobnie, ciagle by tylko spal , kupil witaminy z magnesem, i po 2 tyg normalnie odzyl

+ Odpowiedz na ten temat