+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2
1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 16

Temat: olejek do masażu krocza Weleda?

Member

olejek do masażu krocza Weleda?

witam!

Czy warto kupić olejek do masazu krocza z Weleda?Czy któraś już go używa bądź używała?podobno działa na uelastycznienie krocza przed porodem, co by mi się bardzo przydałoboję się, bo to bedzie pierwsze dziecko, a w mojej rodzinie kobiety nie mają łatwych porodów;(

Member

Odp: olejek do masażu krocza Weleda?

Śmiało możesz kupić.Stosuje się go po 34 tyg ciąży.Masuje się kciukiem krocze.Może ci pomagać partner, jak masz już duży brzuch.Masaż ma trwać od 5 do 10min.Muszę się pochwalić, że obeszło się u mnie bez cięcia.Ostro jednak się przygotoywałam do porodu, masowałam, pływałam, jogę też zaliczyłam.Możesz więc zainwestować w przygotowanie się.zawsze ci to wyjdzie na dobre.

Member

dziękuję zuzia za szybką odp.mam kilka jeszcze pytań, czy możesz mi poradzić?

1.Czy ten olejek jest bezpieczny dla dzidziusia i przebiegu ciąży?
    2.Czy są jakieś wytyczne, jak robić taki masaż dokładnie?
    3.Czy ma on jakieś chemiczne składniki, które by szkodziły?

To chyba moje największe wątpliwości. Z góry dziękuję za odp.pozdrawiam

Member

Witajcie!
    ja ci pomogę.używałam go, jak już pisałam wcześniej.przy ciąży z synkiem.był duży, więc się spodziewałam, ze nie bedzie łatwo co do twoich pytań to:

1. sporo jest opinii na temat tego olejku na niemieckich stronach.w ogóle w niem. to firma bardzo znana.olejek ma ocene w oko test bdb.
    2. wytyczne co do masazu masz w ulotce. ja sobie radziłam na swoje sposoby i mi pomogło, więc bez obaw
    3. z tego co czytam na ich stronce skład: olej migdałowy, olej ze skiełkowanych ziaren pszenicy, mieszanina naturalnych olejków eterycznych.

Jak masz więcej pytań to pisz na maila.pozdr

Member

czy możecie mnie oświecić, gdzie takie cudeńko można kupić? położna mi mówiła, ze jak najbardziej mogę sie masować, ale musiałam jej podać skład.wygląda na to, ze niedługo zacznę wielkie masowanie.obym tylko nie zaczęła rodzić hehe

Member

zobacz na Allegro. z tego co mi wiadomo, w polskich aptekach jeszcze ich nie ma.

posiadam prawie całą gamę kosmetyków Weleda dla kobiet w ciąży i do pielegnacji niemowląt w super cenach.np olejek do masażu krocza za 42zl czy oliwkę przeciwko rozstępom w ciąży 65zł i wiele innych.polecam

Member

a masz może ten olejek do masażu piersi przeciw rozstepom?

tu macie dłuższy wątek o tym olejku

http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,1...wy_oliwki.html

Junior Member

dowiedziałam się o nim od ciotki z Niemiec.tam już od dawna jest stosowany i zalecany przez położne.zaczęłam stosowanie od 36tyg. ciązy.poród był szybki.położna mi powiedziała, że rzeczywiście moje masowanie krocza pomogło szczerze polecam.

Member

Coś mi sie wydaje, że stosować go można już od 34tygodnia.W Niemczech kosztuje ok. 10Euro.

Member

masuję się nim i powiem wam, ze jest super, a ile mamy radochy (!) przy masażu.brzuch wielki jak balon, nie sięgam już hehe.Mąż mi pomaga z wielką chęcią) powiem wam jak będę po porodzie, czy olejek przyniósł rezultaty...

no to trzymamy kciuki

Member

u nas też tak było z masażem sama nie dawałam rady, a mąż zaraz podchwycił, ze może mi "pomagać". chyba nie ma nic piękniejszego, kiedy razem sie przygotowujecie do porodu, do nadejścia dziecka.ten olejek jakoś nas do siebie zbliżył jeszcze bardziej, a ile namiętności wyszło z tych masaży to hohoho

Member

i jak kiti, jak ci poszło?? nic nie piszesz.... pochwal się swoimi wrażeniami

+ Odpowiedz na ten temat