-
szóstka Weidera
Jest taki zestaw ćwiczeń, który poleciła mi znajoma "6 Weidera". Jest to opracowany dokładnie układ sześciu ćwiczeń na różne partie ciała. Na stronie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...0f3raua33.html możecie zobaczyć rozpiskę na 40 dni. Ściągnęłam, zaczęłam ćwiczyć. O ile pierwszy dzień był spoko, to później robi się coraz ciężej. Dość, że trzeba robić coraz więcej ćwiczeń to dokuczają zakwasy z poprzedniego dnia. Warto nie poddawać się i kontynuować? Czy jest w ogóle ktoś kto dotarł do końca? Może zamiast robić według tabelki lepiej przez kilka dni robić na jednym poziome, żeby przyzwyczaić ciało i dopiero iść dalej?
-
Odp: szóstka Weidera
Jeśli ma się mało ruchu, to napewno warto, zwłaszcza że pracują w tych ćwiczeniach mięśnie, których na codzień nie używamy. Z każdym dniem jest coraz łatwiej wytrwać do końca (choć jest to dość monotonne). Jest za to czas na posłuchanie dobrej muzyki w tarkcie .... Pozdrowinka
-
Moje zdanie na temat "szóstki" jest takie, że to super sposób na wyrzeźbienie brzuszka, ale nie jest łatwo dotrwać do końca. ćwiczenia nie jest w stanie wykonać ktoś kto nigdy lub bardzo mało ćwiczył mięśnie brzucha. Trudno tez będzie takim osobom uzyskać od razu efekt kulturystki, bez przesady, nie ma cudów. Poza tym skuteczność tych ćwiczeń jest uzależniona od dokładności ich wykonywania. Czyli trezba ćwiczyć powoli i precyzyjnie i nawet ktoś wprawiony odczuje zmęczenie i ból mięśni. Dlatego dziewczyny nie nastawiajcie się że to tylko kilka głupich ćwiczeń, polecicie według listy i sukces gwarantowany. Nie łudźcie się.
-
Hej. Fajnie że zaczęłyście ten temat. Spotkałam się z opiniami że to ćwiczenia tylko dla sportowców czy tam jakiś kulturystów, ale to nieprawda. Znam te ćwiczenia od dawna i robię je od czasu do czasu. Nie przestrzegam dokładnie harmonogramu, po prostu ćwiczę maksymalnie na tyle ile starcza mi sił. Czasem po aerobiku czy siłowni zostaje jeszcze żeby troszkę pocisnąć brzuszki. Nie mam super umięśnionego brzucha, ale jest on jędrny i płaski. Polecam je z całego serca.
-
widze, ze pare osob tez wykonywalo te cwiczenia. daja swietne efekty, ale nie dosc, ze sa dosyc ciezkie to jeszcze strasznie nudne i trzeba miec nie lada samozaparcie by wyrwac do konca- a warto!! ja codziennie klelam w trakcie cwiczen, ze ja zaczelam, a po cwiczeniach stalam przed lustrem i podziwialam moj piekny brzuch a raczej jego zanik. polecam i zycze wyrwalosci
-
Dla wszystkich zainteresowanych przesyłam tabelkę według której trzeba ćwiczyć
oto link do tej tabeli http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9gzsaigo8.html
Ostatnio edytowane przez pa3kat ; 29-04-2010 o 06:59
-
Zaczynam robić od dzisiaj i za kilka dni powiem Wam co o tym sądzę. Tabelka wisi już an lodówce. Wcale nie wydają się takie trudne te ćwiczenia, dlatego chce sprawdzić na własnej skórze czemu tak ciężko przy nich wytrwać, jak piszą moje poprzedniczki.
-
Ja łączę jeszcze ćwiczonka z kręceniem hulla hoop.Dlaczego? Bo ładnie się wyrabia też talia i boczne mięśnie brzucha.Żeby się pozbyć wystającego brzucha trzeba koniecznie przestać opychać się solonymi potrawami, ograniczać jej spożycie (soli).Od niej zatrzymuje się woda w organiźmie.
-
Oczywiście, ze 6 Weidera jest nieco trudna i monotonna.miałam już trzy podejścia i rezygnacje.jednak teraz już ćwiczę od 1 miesiąca.wiecie lato, wakacje.wczoraj wreszcie się mogłam pokazać na plaży bez poczucia wstydu i zasłaniania się ręcznikiem
-
Zaczęłam robić te ćwiczenia. Już po tygodniu lepiej brzuch wygląda. Poza tym wszystkie inne mięśnie mi się podbudowały, pośladki, uda, szyja.
Uprawnienia