+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Trzeba dbać o siebie

Trzeba dbać o siebie

Żony, żonki, żoneczki czemu często, nie zawsze ale często, tak jest, że po ślubie, a już nie mówię nawet po porodzie przestajemy o siebie dbać. Nie chcemy byc już atrakcyjne dla swoich facetów??? Ja robię mocne postanowienie poprawy. Bo fakt faktem, jak się pracuje, zajmuje dziećmi i domem to czasu na własne potrzeby nie starcza. Sama znam ten temat doskonale. Jedyne o czym myślę to żeby się położyć spać, a nie się pindrzyć. Im bardziej się zapuszczam tym gorsze mam samopoczucie. Mam wiele znajomych które mają ten sam problem i wyglądają o wiele gorzej niż kiedyś. Wpisujcie się tu dziewczyny, które chcą coś zmienić. Piszcie o co najtrudniej wam zadbać, jak wyrobić w sobie systematyczność, jak znajdujecie czas, jak możemy lepiej dbać o siebie, co dodać do swoich codziennych rytuałów???

Senior Member

Odp: Trzeba dbać o siebie

mam ten sam problem brak czasu do siebie a co za tym idzie kiepski wygląd, dzieci dom mąż ,ale pracuje nad tym wieczorem jak dzieci idą spać to staram się nałożyć maseczke na buzie wydepilować brwi ,chodze na serie zabiegów na celulitis (prezent od męża kupił mi karnet w salonie Mary Cohr),więc staram się dbać poprawia mi to nastruj ,czuje się bardziej atrakcyjna.

Junior Member

to tylko tłumaczenie się przed soba, że znowu nie mam czasu, zacznę od jutra, błąd, czas zawsze się znajdzie, jak się chce. Codziennie rano ćwiczę od momentu urodzenia pierwszego dziecka ( kurcze, to już 30 lat ), wstaję o 6 rano, nieraz trudno mi to idzie, ale sie mobilizuję i cieszę się , że mam tyle woli. Ćwiczę rano joge, oddechy przeponą, biorę prysznic naprzemienny, chłodny i ciepły i jestem pełna energii juz od rana, dzień od razu wydaje się piękniejszy. Chodzę co tydzień, czasami co 2 do kosmetyczki na masaże twarzy i maseczkę, co tydzień na masaż ciała. Trzeba się konserwować już od młodości. Wszystko zaowocuje , gdy bedę 60+. terz mówią mi, że nie wyglądam na swoje lata. Oczywiście niekoniecznie trzeba ranio ćwiczyć, mozna tak jak pasuje. Ja wole rano, po południu jestem zmęczona pracą i mi się nie chce. Wolę poczytać lub bawić się z wnusiem czy pojeżdzić rowerem z mężem. Dziewczyny dbajcie o swoje ciało, ono się odwdzięczy swoim wyglądem, macie je jedno i nie odkładajcie na potem rożnych zabiegów.

Junior Member

ja mam dopiero 17 lat i bardzo lubię chodzić zadbana, umalowana, dobrze ubrana uważam ze kobiecie dodaje to wiele pewności siebie i dopinguje jej urok osobisty mimo, ze nie jestem jeszcze zona i nie mam dzieci to myślę ze zawsze można znaleść choć odrobinę czasu na nutkę przyjemności, by przerwać monotonie codzienności. Nie wyobrażam sobie żebym po ślubie była tak zajęta domem, dzieckiem żebym nie mogla poświecić choć 20- 30 min. na odprężenie. Mam nadzieje ze mój maż będzie mi pomagał w domowych sprawach i rozumiał ze tak jak on ma do popołudnia swoją pracę tak ja mam w ciągu dnia dziecko, dom, zakupy, obiad.... a w nocy nie mogę spać bo mój bobasek potrzebuje jeść lub wybudzi się ze snu. Mężczyźni wymagają często od kobiet żeby zajęły się domem dzieckiem i nimi, jednocześnie wymagając dobrego wyglądu i wiążącego się z nim dobrego samopoczucia. Myślę że "zatrudnienie" męża do opieki nad dzieckiem mogłoby choć częściowo rozwiązać problem.

Member

ja mam podobny problem.mam 1.5 roczną córkę.codziennie mnóstwo pracy w domu.wieczorem padam z nóg.co więcej, jak wychodzę na dwór z dzieckiem to przeważnie w czymś, co się ubiera w mig.czyli dżinsy plus bluzka, zero makijażu.nic sie nie chce robić.mam wyrzuty czasem, bo widzę, jak mąż patrzy na inne.mówi,że jestem dla niego naj,ale wątpię, ze za kilka lat będzie wybaczał mi moje potargane włosy i wyciągnięte dresy.

z drugiej strony, czemu to oni mają nas rzucać za nasze zaniedbanie się? a jak oni się prowadzą? mało który facet potrafi naprawde o siebie zadbać...

Member

Z moją siostrą było na p[początku tak samo, od niedawna zawarłyśmy pakt żeby będziemy się mobilizować do tego by regularnie dbać o siebie swoją urodę i o to by zapewnić czas na odpoczynek Zaczęłyśmy szukać różnych ciekawych porad i informacji w internecie, dużo ciekawych porad znajdujemy na różnych facebookowych profilach, jak na przykład ten: http://www.facebook.com/PrimaveraSpa
    Ostatnio edytowane przez nulla ; 17-11-2010 o 09:32

Member

Ja też mam małe dziecko,ale staram o siebie dbać. Czasami jest ciężko o siebie zadbać, bo po prostu brakuje mi czasu,ale naprawdę się staram. Doskonale zdaje sobie sprawę ,że nie wolno odpuszczać, nawet jak jest ciężko Ostatnio mam tylko problem z pomalowaniem paznokci

Junior Member

Trzeba o siebie dbać i tyle, dziecko czy praca nie moga nam w tym przeszkodzić.

Member

Przyznam się, że nie zawsze mam możliwość wygospodarowania tych kilku chwil dla siebie. Ale podobnie jak pozostałe obiecuję poprawę. Zaraz nastawię wodę, zrobię sobie kąpiel dłoni a potem ładnie sobie zrobię paznokcie.

Junior Member

Jeżeli się chce, to można znaleźć fajne zajęcia, np. aqua areobic , na które można zabrać ze sobą swojego malucha. Poza tym wiosna w pełni, piękna pogoda, a spacer z dzieckiem, zabawy w parku to też jest forma ruchu (i to na świeżym powietrzu), która wpływa na naszą sylwetkę

+ Odpowiedz na ten temat