+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Co myslicie o makijażu permanentym brwi?

Member

Co myslicie o makijażu permanentym brwi?

Czy któraś z Was zrobiła coś takiego? Ja coraz intensywniej się nad tym zastanawiam, kosmetyczka mnie namawia, ale… Czy to nie jest tak, że parę dni po zrobieniu makijażu permanentnego, moje brwi będą bardzo wyraźnie zaznaczone, tak nienaturalnie? Bo ja się bardzo tego boje. Mam cienkie i rzadki brwi, codziennie trochę je zagęszczam kredka do oczu. Ten makijaż po prostu ułatwiłby życie. Z drugiej strony, jakoś bardzo się nie maluje. Tylko delikatny podkład w kremie, w naturalnym kolorze, maskara do rzęs i błyszczyk. Trochę się właśnie obawiam, że brwi będą zbyt wyraźnie zaznaczone. Napiszcie, co myslicie. Powinnam się zdecydować? Może, któraś z Was robiłam makijaż permanentny JAKIEJKOLWIEK części twarzy i chce się podzilic wrażeniami?

Junior Member

Odp: Co myslicie o makijażu permanentym brwi?

Wiesz co ja jestem ogólnie za makijażem permanentnym o ile jest profesjonalnie wykonany. Ja chciałabym sobie zrobić kreski na powiekach. Uważam że to dobre i wygodne rozwiązanie, pozwalające delikatnie zatuszować niedoskonałości, dodać uroku. Ale nieprofesjonalny linergista może Cię oszpecić. Dobre opinie słyszałam o Instytucie Urody New Look z Warszawy. Mają tam też promocje, zobacz sobie, pogadaj, może się zdecydujesz o ile już nie zrobiłaś

Junior Member

Ostatnio moja dobra znajoma zrobiła sobie makijaż permanentny. Nigdy nie byłam przekonana do tego zabiegu, myślałam, że taki makijaż wygląda sztucznie i wbrew pozorom jest mało trwały. Jednak byłam bardzo zaskoczona efektami jej zabiegu. Sama zastanawiam się nad takim makijażem, ale obawiam się bólu w czasie jego tworzenia. Wspomniana koleżanka była klientką instytutu estetyki i twierdzi, że zabieg był praktycznie bezbolesny. Jakie są Wasze doświadczenia dziewczyny w tym temacie? Warto decydować się na taki zabieg?

Member

Moje brwi są moim dosyć sporym kompleksem. Teoretycznie nic im nie brakuje,ale to tylko pozory- maluję je trochę, bo w przeciwnym wypadku byłoby widać,że od połowy są jasniusienkie . Gdybym miał taka możliwość to na pewno poprawiłabym brwi. Nie musiałbym ich dzięki temu malować Moja koleżanka ma kreskę na oku- wygląda świetnie

+ Odpowiedz na ten temat

Uprawnienia