+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2
1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 20

Temat: e-papieros

Member

e-papieros

Kto z Was posiada e- papieroska? Jakie są zalety i minusy? Czy jest możliwe rzucenie fajek dzięki temu całemu e- paleniu? Jakie macie odczucia? Czy jest to w stanie zastąpić czy jednak ciągnie do zwykłych papierosów? I najważniejsze pytanko czy e-papieros może być niebezpieczny, czy można przedawkować? Dla takiej nałogowej palaczki jak ja to światełko w tunelu, ale zanim spróbuję chcę zebrać wszelkie informacje na ten temat. Muszę się przekonać heh... A jak się już zdecyduję, to które Waszym zdaniem z tych elektronicznych wynalazków jest najlepszy?

Junior Member

Odp: e-papieros

Mój tato zaczął palić elektronicznego papierosa. Nie cierpię smrodu fajek, ręce, włosy, ciuchy, otoczenie, wszytko wokół palacza cuchnie. a tu miłe zaskoczenie, zaciągnięcie, żar, dymek i zero smrodu. Dla mnie to ważne, bo od kiedy pamiętam walczyliśmy wszyscy w domu z tatą palaczem o świeże powietrze. Teraz ma wnuki i to one chyba sprawiły że przerzucił się na elektronika. Nie wiem jak to wygląda w odczuciach palacza ale dla otoczenia to absolutna bomba. Mam nadzieję że w końcu mój tato całkiem przestanie palić. życzę tego jemu i sobie ))

Junior Member

Elektroniczny papieros wygląda jak zwykły tradycyjny papieros. W momencie zaciągania się na jego końcówce zapala się pomarańczowa dioda, która przypomina żar normalnego zapalonego papierosa. Następnie uruchamiany jest atomizer, dzięki któremu E-papieros wytwarza bezwonny dym (parę wodną) zmieszaną z odpowiednią dawką nikotyny, którą zaciągasz się jak przy zwykłym paleniu. E-papieros jest zupełnie naturalny dla Twojego organizmu, ponieważ umieszczone w nim kartridże zawierają jedynie wodę, propylene glycol, nikotynę w najczystszej postaci oraz substancje zapachowe i smakowe. Skład E-papierosa powoduje wspaniały zapach i smak, ponieważ jest on stworzony przez największych specjalistów od tytoniowego aromatu. Dzięki zawartej nikotynie, E-papieros w pełni zaspokoi Twój głód nikotynowy i nie pozbawi Cię przyjemności zaciągania i trzymania papierosa w dłoni.
    E-papieros jest w 100% bezpieczny i nie wywołuje negatywnych skutków. Podczas jego palenia nie wydzielają się żadne szkodliwe dla zdrowia substancje rakotwórcze, smoliste, dwutlenek węgla itp. Możesz palić go nawet przy dzieciach. Nie występuje tutaj zjawisko biernego palenia dla otaczających nas osób, ponieważ dym, który się z niego wydobywa to zwyczajna para wodna praktycznie bezzapachowa. Twoje ubrania, mieszkanie, wnętrze samochodu już nigdy nie będą brzydko pachnieć papierosami. Naszego E-papierosa możesz palić wszędzie tam gdzie palenie zwyczajnych papierosów jest zabronione, więc już nigdy nie będziesz musiał puszczać dymka w zadymionej palarni lub na zewnątrz budynku gdy pada deszcz albo wieje wiatr. E-papieros przyczynia się do rzucenia palenia.

Junior Member

E-papierosa nie próbowałam, ale stosuję niquitin mini i jak na razie daję radę. Co prawda nie dotknęłam papierosa dopiero od dwóch tygodni ale jak na mój „staż” papierosowy to i tak bardzo dobrze mi to wróży na przyszłość biorąc pod uwagę, że do tej pory „kopciłam” czasem nawet do dwóch paczek dziennie… ;//

Member

Dla mnie to kolejny naciągany gadżet ten e-papieros ;/

Junior Member

ja rzuciłam siłą własnej woli, bez żadnych gadgetów, a największym napędem była właśnie ciąża, polecam :P

Member

ja tez rzuciłam z dnia na dzień nie pale 5 lat

Junior Member

Wystarczy motywacja i przede wszystkim silna wola. Więc jeśli komuś bardzo zależy na rzuceniu palenia to żaden e-papieros nie będzie mu w tym potrzebny.

Junior Member

papieros to papieros, jaki przedrostek mu nie dać. najlepiej w ogóle nie palić. taniej, zdrowiej, ładniej pachnie.

Junior Member

E-papieros to nie to samo co prawdziwy.. niestety
    To Ja Kobieta - Sesja zdjęciowa, fashion moda, styl, trendy, stylizacje, uroda, wizaż, kosmetyki, zdrowie. Wszystko to co prawdziwa kobieta wiedzieć powinna. Wyjątkowy portal dla kobiet

Member

Tayemnicza - masz rację, że papieros prawdziwy to nie to samo co elektroniczny, ale ja bym nie powiedziała "niestety", tylko "na szczęście", bo przynajmniej się ludzie nie trują tymi wszystkimi smolistymi syfami, które w zwykłych fajkach są i powodują masę różnych chorób. Mam kolegę, który jakiś ponad rok temu przestał palić zwykle, a zaczął popalać e-fajkę i do tej pory od czasu do czasu pociąga sobie Silvra, więc dla niego ten gadget to jest super sprawa, bo pomogła mu i ludziom z jego otoczenia też.

Member

Cytat Napisał lialaa Zobacz post
    Tayemnicza - masz rację, że papieros prawdziwy to nie to samo co elektroniczny, ale ja bym nie powiedziała "niestety", tylko "na szczęście", bo przynajmniej się ludzie nie trują tymi wszystkimi smolistymi syfami, które w zwykłych fajkach są i powodują masę różnych chorób. Mam kolegę, który jakiś ponad rok temu przestał palić zwykle, a zaczął popalać e-fajkę i do tej pory od czasu do czasu pociąga sobie Silvra, więc dla niego ten gadget to jest super sprawa, bo pomogła mu i ludziom z jego otoczenia też.
    No,zgadzam się z opinią, że w e-papierosach dobre jest to, że jak ktoś go pali, to reszcie towarzystwa to nie przeszkadza, bo dym to para wodna, więc nikomu nie szkodzi, nie drażni, nie przeszkadza .

Junior Member

Ja paliłam sporo fajek do momentu, kiedy moja forma osiągnęła stan krytyczne - wydolność płuc żadna, zadyszki, słabo, słabiutko . I przerzuciłam się też właśnie na silvra, papierosa elektronicznego i dużo lepiej się czułam, fakt, że zaczęłam też więcej się ruszać, jeździć rowerem, więcej spacerować, biegać, w każdym razie o e-fajce opinię mam dobrą, bo bardzo mi pomaga w walce z nałogiem.
    Smakuj życie .

Member

e papieros to wielka ściema, trzeba chcieć rzucić palenie i tyle.

Junior Member

Cytat Napisał Brigitte Zobacz post
    Ja paliłam sporo fajek do momentu, kiedy moja forma osiągnęła stan krytyczne - wydolność płuc żadna, zadyszki, słabo, słabiutko . I przerzuciłam się też właśnie na silvra, papierosa elektronicznego i dużo lepiej się czułam, fakt, że zaczęłam też więcej się ruszać, jeździć rowerem, więcej spacerować, biegać, w każdym razie o e-fajce opinię mam dobrą, bo bardzo mi pomaga w walce z nałogiem.
    A ile masz lat? I jak długo paliłaś? Ciekaw jestem, w jakim wieku tak się załatwiłaś ładnie.... No ale grunt, że wracasz do formy .

Cytat Napisał bigggcyc Zobacz post
    e papieros to wielka ściema, trzeba chcieć rzucić palenie i tyle.
    A kto by nie chciał rzucić? Niby wszyscy chcą, ale nie wszyscy mogą, bo nie zawsze chcieć to móc, znam ludzi, którzy próbują rzucić już któryś raz z kolei i niby rzucili, z rok nie palili, ale znowu zaczęli.

+ Odpowiedz na ten temat

Uprawnienia