+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Restauracja w domowym zaciszu :)

Restauracja w domowym zaciszu :)

W jednej damskiej gazecie natknęłam się na artykuł na temat dwóch przyjaciółek, pomysłodawczyń i właścicielek pierwszej chyba w Polsce domowej restauracji. Organizują one ekskluzywne przyjęcia dla nieznajomych. Poprzez ich blog - Uczta Babette można zapoznać się z menu, terminem kolacji, a później wysłać e-mail ze zgłoszeniem. Kolacja odbywa się w prywatnym mieszkaniu. Nie ujmuje to jednak wykwintności i profesjonalizmowi. Przyjęcia są ponoć na najwyższym poziomie. Babeczki same gotują, wszystko ze świeżych, najwyższej jakości produktów. Uważam to za świetny pomysł. Z największą ochotą wybrałabym się do takiej undergroundowej restauracji. Tylko jak dla mnie to troszkę za daleko, mianowicie ta restauracja znajduje się w Warszawie. Może wkrótce powstanie więcej takich miejsc. Nawet sama zaczynam się zastanawiać nad zorganizowaniem czegoś takiego na próbę. Byliby chętni?

Link do bloga http://ucztababette.blog.com/

Odp: Restauracja w domowym zaciszu :)

Witam,
    weszłam na tego bloga i rzeczywiście fajna sprawa z tą restauracją domową. NA fotkach można zobaczyć, że wszytko jest ślicznie zaaranżowane. Ciekawe jak jedzonko smakuje. BArzdo misię podoba ten pomysł. ktoś profesjonalnie gotuje w zasadzie dla indywidualnych klientów, zdrowe, wykwintne i świeże potrawy. Mniaaam. Oby więcej takich restauracji. Jestem za.

Member

marzy mi się coś podobnego... ale chyba nie mam odwagi, by rozpocząć zupełnie coś nowego.teraz pracuję w biurze, siedzę cały czas przy komputerze.chciałabym sprawdzić sie w gotowaniu, zwłaszcza, kiedy miałoby to tak znaczący wyraz jak restauracja w domowym zaciszu.

Junior Member

Cool Odp: Restauracja w domowym zaciszu :)

Rzadko, ale czasem analizuję google analytics :-)
    Uczta Babette powstała nie tyle z miłości do jedzenia, ale z chęci poznania prezydenta stanów zjednoczonych (w imię zasady, że każdy zna kogoś, kto za kogoś, kto zna kogoś, kto zna prezydenta stanow zjednoczonych!)

Zachęcam wszystkich do zakładania klubów kolacyjnych! Nie ma się czego bać, jedyne, co można z tego mieć, to kawał ciężkiej roboty, dziką satysfakcję i kupę zabawy! Jeśli chcecie coś wiedzieć - piszcie do mnie mejle.

W Warszawie mamy już 4 kluby kolacyjne i ich liczba pewnie będzie rosła, spotykają się slow-foodowcy, producenci sera, winiarze i po prostu smakosze. Przy stole, biesiadując, nawiązują się nowe, miłe znajomości!

Pozdrawiam!
    Uczta Babette

Member

dla mnie to brzmi jak bajka.taka restauracja w domu, gdzie się siedzi przy stole dyskutując, jedząc i pijąc.od razu mi się przypomina dzieciństwo, rodzinne kolacje wielogodzinne, kiedy tata opowiadał o swoich przygodach z młodości.

co ciekawe, przy takim stole siedzą obcy ludzie, a mamy poczucie, ze to rodzinne spotkanie.magia.

Member

Widzę, ze nasz wątek odwiedziła sama osoba z ucztyBabette!! No no, to chyba dobry znak.uwielbiam styl slow-food.szkoda, ze do Wawy mam tak daleko, bo bym chciała chociaż zobaczyć to z zewnątrz.wiem, ze na zapisy nie ma szans.

a macie może jakieś namiary na ich adresy??

Junior Member

Re: Odp: Restauracja w domowym zaciszu :)

Osobiscie uważam, ze to fajny pomysl ale czy bedzie mial szanse powodzenia tego nie jestem w stanie okreslic. Z drugiej strony w mieszkaniu wole przygotowac kolacje osobiscie i ten czas spedzic tylko z mezem. A na kameralne i ekskluzywne kolacje wole wybrac sie do restauracja ciechocinek To jedna z lepszych w mojej okolicy. Pozdrawiam

Junior Member

Nie ma to jak zjeść własnoręcznie przygotowany posiłek. W domowym zaciszu z ważną osobą.....

Member

bardzo fajny pomysł, szkoda że nie mam warunków lokalnych

+ Odpowiedz na ten temat

Uprawnienia