Mi wychodzi idealny ;-) Kwestia wybrania odpowiedniej firmy i koniecznie w torebkach!! :-) Później po ugotowaniu wrzuć ryż na patelnie i podsmaż. Mi wychodzi wtedy super, taki jak w restauracji ;-)
Witajcie!
Dla niektórych może to wydawać się dziwne, ale kilka osób już się mnie pytało o to - ja również mam z tym problem.. Otóż moje pytanie brzmi, jak ugotować ryż? Żeby się nie sklejał i był sypki?
Na ogół wychodzi mi zlepiony, taka papka, a to nie jest smaczne..
Próbowałam już nawet dolewać troszkę oleju i nic..Na pewno nie uda mi się zrobić takiego jak w Chińskiej restauracji, gdzie jest po prostu idealny..
Może macie jakieś swoje domowe sposoby?Pomóżcie!! Dzięki wam moja mieszanka chińska będzie nareszcie świetnie smakować
Mi wychodzi idealny ;-) Kwestia wybrania odpowiedniej firmy i koniecznie w torebkach!! :-) Później po ugotowaniu wrzuć ryż na patelnie i podsmaż. Mi wychodzi wtedy super, taki jak w restauracji ;-)
najlepiej gotuje się w torebkach... tak jak wyżej napisane w poście, podsmażyć na patelni i luxio![]()
Ja kupuję ryż z firmy SONKO ryż paraboiled. Super jest, bo przede wszystkim się nie klei, nie wychodzi zlepiona papkaNaprawdę polecam
![]()
Ja uzywam zawsze firmy SONKO w torebkachi wychodzi fajniutki ryż
|
Ja wolę kupić taki w opakowaniu 1kg zagotować wodę wsypać odpowiednią ilośc do garnka, poczekać do zagotowania i dać pod kołderkę! Śmieszne ale prawdziwe :P :P No i ryż idealny![]()
Ja gotując ryż dolewam troszkę oliwy i trzeba pamiętać by garnek był z większą ilością wody, tak by już ugotowane woreczki mogły swobodnie pływać![]()
Ja gotuje ryz w ten sposob...Nastawiam wode go gotowania i ja sole..Jak zacznie sie gotowac sypie ryz...jak juz ten ryz jest prawie gotowy wylaczam go i nakrywam pokrywka w ten sposob sie nie rogotuje a zrobi sie miekki.
wydaje mi się że to kwestia firmy
Ja to nigdy nie wiem, jak ugotować ryż, zawsze mi wszystko nie tak wychodziAle może z biegiem czasu dojdę do perfekcji
![]()